Story Events

Responsabilitățile Nașei la Botez: Un angajament sacru pentru viața copilului

Responsabilitățile Nașei la Botez: Un angajament sacru pentru viața copilului

Nașa are o serie de responsabilități pentru botez, printre care se numără pregătirea unui set de accesorii pentru copil, cum ar fi mir, fașă, prosop, păturică, prosop pentru preot și săpun.De asemenea, trebuie să cumpere o lumânare de botez, șosete, pantofiori, costumaș de botez, scutece și un cadou special, în funcție de sexul copilului. Toate acestea sunt esențiale pentru slujbă. Nașii trebuie, de asemenea, să cumpere un cadou simbolic, precum o brațară sau cercei.

După botez, nașa trebuie să înfășoare copilul într-o pânză albă, simbolizând puritatea, folosind o fașă de legat. De asemenea, trebuie să aducă o icoană sfințită de preot pentru a fi dăruită copilului în scop protector.

A doua zi după botez, nașa trebuie să îmbaieze copilul, având nevoie de o trusă care include prosop, șampon, scutece, costumaș și păturică, precum și jucării și o pernă. Lumânarea de botez trebuie să fie aprinsă în timpul îmbăierii, iar copilul trebuie uns cu mir.

La 6 săptămâni după botez, nașii se întorc cu copilul la biserică pentru prima împărtășire. Aceste îndatoriri îi angajează pe nași să aibă grijă de copil pe toată durata vieții acestuia.

StoryEvents.ro - Servicii Complete pentru Botez

Hai sǎ sǎrbătorim împreună!